• by: Admin
  • June 30th, 2020
  • Category: Finance

Juni 2020: OptimaT neemt nieuwe ESD-veilige zone in gebruik


In de afdeling elektromontage maakte OptimaT 300m² vrij voor de ESD zone, waarin de elektronische producten van onze klanten gemonteerd en verpakt worden met een minieme kans op schade door elektrostatische ontlading.

OptimaT neemt nieuwe ESD-veilige zone in gebruik


In de afdeling elektromontage maakte OptimaT 300m² vrij voor de ESD zone, waarin de elektronische producten van onze klanten gemonteerd en verpakt worden met een minieme kans op schade door elektrostatische ontlading. ESD – of electrostatic discharge – is een elektrische stroom tussen twee verschillende elektrisch geladen lichamen. In het dagelijks leven komen we vaak in aanraking met ESD, denk maar aan de prikkel die je voelt na het uitdoen van een trui, of bij het aanraken van je autodeur. Voor ons is dit een kortstondig onaangenaam gevoel, maar voor elektronische componenten kan dit onherstelbare schade opleveren.

Door het naleven van verschillende voorzorgsmaatregelen kan je de kans op elektrostatische ontlading en de daarmee gepaarde productschade zeer klein maken. Het sleutelwoord hierbij is aarding. Alles en iedereen moet goed geleiden of geaard zijn. Dan wordt de kans op schade aan de producten door ESD zeer klein. Deze schade kan er namelijk toe leiden dat producten al voor ze verkocht worden niet goed functioneren, wat hoge kosten voor de producent met zich kan meebrengen.

In de ESD zone binnen OptimaT wordt de kans op elektronische ontlading tot het minimale gereduceerd. Het begint bij onze medewerkers die van kop tot teen uitgedost zijn in ESD-veilige werkkledij. Elke medewerker draagt ook een geleidend polsbandje dat via een spiraalkabel vastgelegd kan worden aan de ESD-tafels. Zo wordt de medewerker ook via de tafel extra geaard. De aarding van de medewerker wordt ook voor het binnengaan in de ESD zone getest. Eens aanwezig op onze nieuw-aangelegde ESD-vloer koppelt de medewerker zich aan de tafel met het polsbandje en begint hij of zij met het assembleren van de producten. Dit gebeurt met gecertificeerd ESD gereedschap. Daarna plaatsen de medewerkers de afgewerkte producten in de ESD-veilige opbergdozen. Deze dozen worden vervoerd naar de opslagruimte op ESD-veilige paletten en transpaletten.

Je kan er dus op rekenen dat de producten van onze klanten van start tot finish met aandacht voor ESD behandeld worden.


Bevraging


Helpt u mee? Wij horen graag uw mening over onze diensten.

Contacteer ons


OptimaT wil zich profileren als een up-to-date toeleveringsbedrijf met tal van performante activiteiten in diverse sectoren.